8. Март, Међународни дан жена

8. Март, Међународни дан жена

У сусрет Осмом марту, Међународном дану жена, представници УП су били веома креативни. Сваки пут нас пријатно изненаде и обрадују својом креативношћу. И овога пута су улепшали гимназијско "креативно ћоше", али и један зид тик уз степениште који ће трајно красити њихов кративан рад надахнут женском грациозношћу. Они су уз свесрдну помоћ, смернице и координацију својих наставница Мартине Стојичић и Марије Јовановић показали колико су нам жене важне. Оне су важан део друштва, али и стуб куће. Својим креативним продуктима осврнули су се на Осми март, али и на Национални дан борбе против рака дојке, који се обележава 20.марта.
Осми март је настао као дан борбе за женска права, односно као дан борбе за економску, политичку и социјалну равноправност жена и мушкараца. Први Дан жена обележен је 1909. год. у САД-у.

Рак дојке је водећа мслигна болест код жена и веома је важно пружити им подршку, показати им да нису саме и подићи свест код младих о значају превенције, јер је време за буђење и увек је боље спречити него лечити.
Слика говори вше од хиљаду речи, те верујемо да ћете уживати уз фотографије онога што су нам ученици поклонили.
" Жена стоји, као капија, на излазу, као и на улазу овога свијета". Иво Андрић