Гимназијалци добитници Октобарских награда Града Лесковца

Гимназијалци добитници Октобарских награда Града Лесковца

На свечаности одржаној 11. октобра 2022. године поводом Дана ослобођења Лесковца у Другом светском рату, бивши ученик Гимназије у Лесковцу проф. др Стојан Раденовић, сада пензионисани професор математике на Машинском факултету у Београду, добио је највеће признање додељено ове године, Октобарску награду Медаљу. Проф. др Стојан Раденовић је сврставан међу 100 најистакнутијих научних умова у области математике. На свечаности је истакао да му је пролазак поред лесковачке Гимназије евоцирао успомене на прве сусрете с математиком, као и то да је Гимназија данас много лепша и уређенија.

Урош Живановић, ученик одељења 3/6, добио је Октобарску новчану награду у износу од 500.000 динара. Урош је 2022. године, на јуниорском првенству у Перуу, освојио златну медаљу.

Нина Станисављевић, ученица одељења 4/7, добила је Октобарску новчану награду у износу од 500.000 динара. Нина је 2022. године, на 19. Медитеранским играма у Орану, освојила златну медаљу. Проглашена је за најбољу пливачицу Србије, обзиром да је на одржаном Првенству Србије 2022. године освојила укупно шест златних медаља.

Слика је преузета са веб странице https://www.novosti.rs/srbija/vesti/1162239/oktobarske-nagrade-dan-grada-leskovac-obelezio-dan-kada-oslobodjen-drugom-svetskom-ratu