Посета министра просвете, науке и технолошког развоја Бранка Ружића

Посета министра просвете, науке и технолошког развоја Бранка Ружића

Данас смо угостили министра просвете, науке и технолошког развоја Бранка Ружића, који нам је учинио велику част и са сарадницима посетио нашу школу. У пратњи градоначелника Лесковца др сци. мед. Горана Цветановића и директорке Гимназије Драгане Цветановић обишао је ученике специјализованог одељења за рачунарство и информатику и ученике у биолошком кабинету, а касније је у свечаној сали Гимназије уследило обраћање министра и директорке Гимназије.

"Уважени господине министре, поштовани градоначелниче, добро дошли у Гимназију. Велика ми је част и задовољство што сте у овој изузетно тешкој и изазовној школској години одабрали да посетите нашу школу. Ми смо школа са традицијом дугом 141 годину и трудимо се да негујемо традицију, али и да у исто време одговоримо бројним изазовима које модерно време ставља пред нас. Данас имамо 781 ученика, који су распоређени у 31 одељење и похађају три смера: друштвено-језички, природно-математички и смер за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику. Трећа генерација ученика похађа овај перспективан смер, који ће им омогућити бољу проходност ка неком од техничких факултета који су се показали као веома добри и перспективни у данашње време.

Захваљујући Министарству, Локалној самоуправи и одговорним компанијама опремили смо кабинете и учионице специјализоване за извођење наставе у одељењима са ученицима са посебним способностима за рачунарство и информатику. Такође смо у последњих неколико година уз подршку Локалне самоуправе опремили и кабинете за хемију и биологију и једним делом реновирали и фискултурну салу, обновили смо и спољашњу фасаду и самим тим омогућили бољу енергетску ефикасност и на тај начин је наша стара дама добила нови сјај, какав и заслужује. Да би све то изгледало још лепше помогла нам је Локална самоуправа и постављено је 10 лампиона и 6 рефлектора са новом лед-расветом.

Прави смо расадник талената и вредних ђака што показују и њихови успеси на међународним и републичким такмичењима, а сваке године имамо и велики број полазника у Истраживачкој станици „ Петница „, што такође, показује колико су наши ученици свестрани.

Нарочито смо поносни на признања која не изостају, а највредније које је наша школа добила је прошлогодишњи Сретењски орден другог реда за нарочите заслуге и постигнуте резултате у просветној делатности. То нас обавезује да будемо још бољи и успешнији. Такође сам поносна и на све колеге и ученике јер су показали изузетну одговорност, труд и посвећеност у тренутној епидемиолошкој ситуацији. У нашој школи се поштују све превентивне мере и искористила бих прилику да пожелим свима добро здравље и да се што пре вратимо редовним активностима", казала је директорка Гимназије Драгана Цветановић.