Гимназија на поклон добила 3Д штампач

Гимназија на поклон добила 3Д штампач

У сусрет великом јубилеју који обележавамо, 140 година постојања и рада Гимназије, добили смо веома вредан поклон  у виду 3Д штампача, од компаније "Каталог" из Лесковца, која се бави продајом и сервисирањем ИТ опреме.

Градоначелник Лесковца др сци.мед. Горан Цветановић и директор ове фирме тим поводом су данас посетили Гимназију и уручили нам овај поклон. Власник фирме Максим Василев  је са својим директором Славољубом Филиповићем и својим запосленима препознао гимназијалце као веома вредну и способну децу, која су наша будућност, а Гимназију као расадник талената, те су нас зато одабрали за ову донацију.

У име града захвалили су се градоначелник Лесковца др сци. мед. Горан Цветановиц и Милица Ристић Цакић, а у име колектива, ученика и Савета родитеља Гимназије захвалиле су се Драгана Цветановић, директор Гимназије и Драгана Андрејевић, наставник рачунарства и информатике, која је и објаснила значај који ће штампач имати за ученике Гимназије.

3Д штампач умногоме ће наставу учинити садржајнијом и квалитетнијом. Ученици ће моћи да своје 3Д пројекте одшампају и за свега пар сати их држе у својим рукама. Ученици су до сада са овом напредном технологијом могли да се упознају искључиво на интернету, а од данас ће им штампач бити доступан на редовним часовима. Према наставном плану и програму за специјализована ИТ одељења обрада 3Д графике се учи у другом и трећем разреду, тако да смо овај вредан поклон добили у право време.

Захваљујући помоћи и подршци градоначелника наша школа добила је бројне донације последњих пар година којима смо комплетно опремили информатичке кабинете и тиме испунили неопходне предуслове за формирање новог специјализованог одељења за ученике са посебним способностима за рачунарство и информатику.

Овом приликом директорка Гимназије Драгана Цветановић уручила је Повељу градоначелнику Лесковца за изузетан допринос развоју образовања и за подршку и помоћ коју пружа Гимназији.